Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Φοιτητές ετοιμάζονται να κλειδώσουν τους βουλευτές μέσα στη Βουλή της Βουλγαρίας

Φοιτητές που συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες και καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα, ζητώντας την παραίτηση της βουλγαρικής κυβέρνησης, προειδοποίησαν ότι θα κλείσουν με αλυσίδες τις πόρτες του κτιρίου της Βουλής της Βουλγαρίας.


Οι φοιτητές εξετάζουν διάφορες μορφές διαμαρτυρίας, η οποία άρχισε με την κατάληψη του πανεπιστημίου της Σόφιας, "Άγιος Κλήμης Αχρίδας", για παράδειγμα σκοπεύουν να μετακινηθούν στη Βουλή, δήλωσε ο φοιτητής δημοσιογραφίας Στάνισλαβ Κατσίνσκι.

Ομάδα διαδηλωτών ήδη συγκεντρώθηκε στην πλατεία μπροστά από το κτίριο της Βουλής και δημιουργήθηκε ένταση καθώς αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν φοιτητές που κάθισαν στο οδόστρωμα για να εμποδίσουν την είσοδο βουλευτών, όπως μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός Darik.

Οι διαδηλωτές απάντησαν σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα και σχεδιάζουν να αποκλείσουν όλες τις εξόδους ώστε να εμποδίσουν τους βουλευτές να φύγουν από τη Βουλή, όταν λήξει η συνεδρίαση. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εκσφενδονίζουν αυγά και ντομάτες στο κτίριο της Βουλής.

Ομάδα φοιτητών που αυτοαποκαλείται "Τhe Early Waking Students" κατέλαβε τμήμα του Πανεπιστημίου της Σόφιας στις 25 Οκτωβρίου, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Στις διαμαρτυρίες, στη συνέχεια προσχώρησαν φοιτητές από άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Χθες, οι φοιτητές έκλεισαν με αλυσίδες τις πόρτες του πανεπιστημιακού ιδρύματος και δεν άφηναν τους εργαζόμενους να εισέλθουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...