Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ντόναλντ Τραμπ: Χτίζει πολυτελές ξενοδοχείο στο Βελιγράδι;

Ο Αμερικανός μεγιστάνας ψάχνει για την κατάλληλη τοποθεσία προκειμένου να ανεγερθεί ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία της αλυσίδας του, γράφει ο σερβικος Τύπος


Ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ θα στείλει στο Βελιγράδι ομάδα συνεργατών του για να επιλέξουν τοποθεσία στην οποία θα μπορούσε να αναγερθεί ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία της αλυσίδας Trump Hotel Collection, ως αποτέλεσμα των επαφών του πρωθυπουργού της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς με επιχειρηματίες των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του σερβικού Τύπου.


Μία από τις τοποθεσίες για τις οποίες εκδήλωσε ενδιαφέρον ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το κτίριο του πρώην Γενικού Επιτελείου του Γιουγκοσλαβικού Λαϊκού Στρατού (JNA) στο κέντρο της σερβικής πρωτεύουσας, το οποίο καταστράφηκε στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Βέτσερνιε Νόβοστι" του Βελιγραδίου υπενθυμίζοντας ότι για την αγορά του κτιρίου ενδιαφέρθηκε και ο διάδοχος του θρόνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεϊχης, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας συναντήθηκε με τον Αμερικανό μεγιστάνα στη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, όπου μίλησε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κόσοβο.

"Για τη Σερβία είναι πολύ σημαντική εξέλιξη, επειδή η άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ και των επενδύσεών του θα ήταν πρόσκληση και σε άλλους σοβαρούς επενδυτές" δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς.

Στην αλυσίδα ξενοδοχείων του Ντόναλντ Τραμπ περιλαμβάνονται δέκα ξενοδοχειακές μονάδες στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στον Παναμά. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας εκτός αμερικανικής ηπείρου δεν διαθέτει κανένα ξενοδοχείο, καθώς το εμπορικό, οικιστικό συγκρότημα "Trump Τowers" στην Κωνσταντινούπολη λειτουργεί με franchising.

"Η άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν καλή κίνηση μάρκετινγκ για την προώθηση του τουρισμού στη Σερβία" ανέφεραν εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων της χώρας.

Για το κτίριο του πρώην Γενικού Επιτελείου του JNA εκδήλωσε ενδιαφέρον και ο διάδοχος του θρόνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος επισκέφθηκε φέτος τον Ιανουάριο το Βελιγράδι.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε αναγγείλει μετά από συνομιλίες με τον σεϊχη Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ αλ Νάχιαν το ενδεχόμενο επενδύσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...