Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Γερμανικό ενδιαφέρον για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

«Σύντομη» συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, είχε σήμερα, Τρίτη, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.

Στην ανακοίνωση της καγκελαρίας γίνεται αναφορά στο ζήτημα της διαμάχης για το όνομα της γειτονικής χώρας και διευκρινίζεται ότι η Γερμανία τηρεί τη διατύπωση που προέκυψε από την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995.

Προστίθεται πως «η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν, επανειλημμένα, ομόφωνα αποφασίσει ότι η αμοιβαία διευθέτηση της διαφοράς για το όνομα είναι προϋπόθεση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της καγκελαρίας, η κ. Μέρκελ «ευχαρίστησε τον κ. Νίμιτς για την πολυετή διαμεσολαβητική δράση του και συζήτησε μαζί του την παρούσα κατάσταση των προσπαθειών του».

Οι δύο αξιωματούχοι «συμφώνησαν ότι τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν με την ανάλογη πολιτική βούληση στις πρωτεύουσες Αθήνα και Σκόπια». Η καγκελάριος, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «διαβεβαίωσε τον κ. Νίμιτς για τη στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης στις περαιτέρω εργασίες του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...