Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Κόσοβο: οι παρατηρητές της ΕΕ υποβάλουν προκαρκτική έκθεση για τις δημοτικές εκλογές

Η αποστολή παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υποβάλει αύριο την προκαταρκτική έκθεση για τις δημοτικές εκλογές στο Κόσοβο, δήλωσε η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον και μετέδωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

“Προσεκτικά, παρακολουθήσαμε την πορεία των εκλογών στο Κόσοβο και ανησυχούμε για τα βίαια επεισόδια στη βόρεια Μιτρόβιτσα, τα οποία διατάραξαν την κατά τα άλλα ειρηνική διεξαγωγή της διαδικασίας” ανέφερε η κ. Κοτσιγιάντσιτς.

“Η αποστολή παρατηρητών της ΕΕ, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στις 5 Νοεμβρίου, θα υποβάλει την προκαταρκτική έκθεση” ανήγγειλε.

Άτομα με καλυμμένα με μάσκες πρόσωπα, στη διάρκεια των χθεσινών δημοτικών εκλογών εισέβαλαν σε εκλογικά τμήματα στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα και έχουν γίνει καταγγελίες για προσπάθειες εμπόδισης ψηφοφόρων να ψηφίσουν.

Ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ στη Σερβία, Μάικλ Ντέβενπορτ καταδίκασε τις πράξεις βίας που σημειώθηκαν χθες, στη διάρκεια των εκλογών στο βόρειο Κόσοβο, αλλά είπε ότι δεν μπορεί ακόμη να κάνει αποτίμηση για παρατυπίες στη διαδικασία.

“Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για την έκβαση των εκλογών, πρέπει να αναμένουμε τις διαβουλεύσεις με άλλα θεσμικά όργανα” υπογράμμισε ο κ. Ντέβενπορτ.

Το σημαντικό είναι ότι στο Βελιγράδι και στην Πρίστινα υπάρχει αποφασιστικότητα για εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών, επισήμανε προσθέτοντας ότι η ΕΕ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το ρόλο του διαμεσολαβητή στη διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...