Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ρουμανία: «Όχι» στην εξόρυξη χρυσού στα Καρπάθια

Αντιδρούν οι κάτοικοι της περιοχής και φοβούνται περιβαλλοντική καταστροφή


Φοβούμενοι ίσως μήπως ξυπνήσουν τον Δράκουλα των Καρπαθίων ή ευαισθητοποιημένοι από τις αντιδράσεις των κατοίκων για περιβαλλοντική καταστροφή, οι κυβερνητικοί εταίροι της Ρουμανίας απέρριψαν το νομοσχέδιο για εξόρυξη χρυσού στην περιοχή Ρόσα Μοντάνα των Καρπαθίων.


Ο πρόεδρος του Εθνικού Φιλελεύθερου κόμματος της Ρουμανίας, που συγκυβερνά μαζί με τη Σοσιαλιστική Φιλελεύθερη Ένωση, δήλωσε ότι το σχέδιο εξόρυξης χρυσού θα απορριφθεί, για να ανοίξει ο δρόμος σε ένα υγιές νομοθετικό πλαίσιο με διαφανή κριτήρια.

Η επένδυση μεταλλείου εξόρυξης χρυσού στην περιοχή Ρόσα Μοντάνα θα ήταν η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Η εταιρεία Rosa Montana Corporation είναι κατά ποσοστό 80,69% καναδικών συμφερόντων και κατά 19,31% έχει ποσοστό το ρουμανικό κράτος.

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών με διαμαρτυρίες έχουν εκδηλώσει την αντίθεσή τους για το έργο, μιλώντας για τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή. Η υπόθεση θυμίζει τις Σκουριές στην Ελλάδα, αφού και στη Ρουμανία οι αντιδράσεις για το έργο έχουν εξαπλωθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...