Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση Παπούλια – Νισάνι στα Τίρανα

Πολύ καλό ήταν το κλίμα στη συνάντηση στα Τίρανα μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αλβανού ομόλογού του Μουγιάρ Νισάνι.


«Η επίσκεψή μου στα Τίρανα μας δίνει την ευκαιρία να δώσουμε μία νέα ώθηση στις ελληνο-αλβανικές σχέσεις, να βασίσουμε τις σχέσεις μας στα στοιχεία που μας ενώνουν» σημείωσε ο κ. Παπούλιας, εξηγώντας ότι η ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία «αποτελεί σταθερό και άρρηκτο δεσμό φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών».

Με τον Πρόεδρο της Αλβανίας ο Κάρολος Παπούλιας συζήτησε και για την ελληνοαλβανική ενεργειακή συνεργασία και τα νέα δεδομένα υπό τον αγωγό TAP, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και σε οικονομική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, δίνοντας την ευκαιρία σε Έλληνες και Αλβανούς επιχειρηματίες να ενισχύσουν περαιτέρω την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, τον πρόεδρο της Βουλής Ιλίρ Μέτα και θα συμμετάσχει στο ελληνοαλβανικό φόρουμ για οικονομικά και ενεργειακά ζητήματα.

Αύριο, ο κ. Παπούλιας θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο των Τιράνων Λουλζίμ Μπάσα και μετά θα μεταβεί με ελικόπτερο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κλεισούρα, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο κοιμητήριο των πεσόντων του έπους του ’40. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το Αργυρόκαστρο και περιοχές, όπου ζει η ελληνική μειονότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...