Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Βουλγαρία: Έρευνες κατά του πρώην πρωθυπουργού Μπορίσοφ

Έρευνες κατά του πρώην πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ για τυχόν οικονομικά και φορολογικά εγκλήματα διεξάγουν η Εθνική Αρχή Εισοδημάτων και η Δημόσια Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της χώρας


Κατηγορούνται για τυχόν οικονομικά και φορολογικά εγκλήματα - Ξεκίνησε και η δίκη του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης


Ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, η επιχειρηματίας-τραπεζίτης Τσβετελίνα Μπορισλάβοβα, καθώς και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Τσβετάν Τσβετάνοφ έρχονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη αυτές τις μέρες, σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ.

Έρευνες κατά του πρώην πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και της επιχειρηματία και τραπεζίτη Τσβετελίνα Μπορισλάβοβα για τυχόν οικονομικά και φορολογικά εγκλήματα διεξάγουν η Εθνική Αρχή Εισοδημάτων και η Δημόσια Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.

Συγκεκριμένα, βουλγαρικά ΜΜΕ μετέδωσαν τα παραπάνω, επικαλούμενα σχετικές δηλώσεις του γενικού εισαγγελέα Σωτήρ Τσάτσαροφ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Τστάτσαροφ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για την αφορμή της έρευνας εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και της κ. Μπορισλάβοβα (σ.σ. με την οποία ο κ. Μπορίσοφ ζούσε επί πολλά χρόνια σε συζυγική βάση ενώ είχε και κοινά οικονομικά συμφέροντα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των βουλγαρικών ΜΜΕ). «Υπάρχει σχετικό σήμα, το οποίο διερευνάται παρομοίως σε οποιοδήποτε άλλο σήμα» αρκέστηκε να δηλώσει ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας.

Στο μεταξύ, σε αρμόδιο δικαστήριο της Σόφιας, άρχισε σήμερα η δίκη του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών Τσβετάν Τσβετάνοφ, τον οποίο η εισαγγελία κατηγορεί για έγκλημα εναντίον της δικαιοσύνης, επειδή απαγόρευσε στην υπηρεσία δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος να παρακολουθεί της τηλεφωνικές επικοινωνίες ύποπτου για διαφθορά διοικητικού υπαλλήλου του ΥΠΕΣ στην πόλη Βελίκο Τίρνοβο.

Κατόπιν εντολής της Γενικής Εισαγγελίας, εναντίον του κ. Τσβετάνοφ (σ.σ. ο οποίος θεωρείται «δεξί χέρι» του κ. Μπορίσοφ στο πρώην κυβερνών κόμμα και νυν αξιωματική αντιπολίτευση) διεξάγονται προανακρίσεις και για άλλες δύο περιπτώσεις δυνητικής κατάχρησης με τις εξουσίες του ως υπουργός.

Πριν αρχίσει η συνεδρίαση, ο Γερμανός δικηγόρος Χανς-Πέτερ Ουλ, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του κ. Τσβετάνοφ, ανήγγειλε στο βουλγαρικό Τύπο, ότι έχει καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο Στρασβούργο, αγωγή για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πρώην υπουργού, όπως μετέδωσε η ραδιοφωνία ΒΝΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...