Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Σκόπια: Νέο κόμμα από τον μεγαλοεπιχειρηματία Μίντσο Γιορντάνοφ

Σημαντικό ρόλο θα αναλάβει ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Βλάντο Μπούτσκοφσκι


Νέο κόμμα με την επωνυμία «Συμμαχία για θετική Μακεδονία», το οποίο χρηματοδοτείται από τον μεγαλοεπιχειρηματία Μίντσο Γιορντάνοφ, συστάθηκε σήμερα στα Σκόπια.

Στο ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος, πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα ο δημοσιογράφος και εκδότης Λιούπτσο Ζίκοφ, συνεργάτης του Μίντσο Γιορντάνοφ, ενώ ο δεύτερος εξελέγη πρόεδρος του Συμβουλίου του κόμματος. Σημαντικό ρόλο στο νέο κόμμα θα αναλάβει και ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Βλάντο Μπούτσκοφσκι.

Το νέο κόμμα, πολιτικά κινείται στον χώρο του Κέντρου και, όπως ανέφεραν οι ιδρυτές του, φιλοδοξεί να μετατραπεί σε ισχυρό αντιπολιτευόμενο μπλοκ στη χώρα.

Ο Μίντσο Γιορντάνοφ θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στην ΠΓΔΜ και είναι ιδιοκτήτης χαλυβουργικής μονάδας στα Σκόπια, κατασκευαστικής εταιρείας και ιδιωτικής κλινικής.
Τον προηγούμενο μήνα έκανε την εμφάνιση του ένα ακόμη κόμμα στην ΠΓΔΜ, το «GROM», το οποίο πολιτικά επίσης κινείται στον χώρο του Κέντρου. Αρχηγός του «GROM» είναι ο δημοφιλής δήμαρχος του Κάρπος (ένας από τους μεγαλύτερους περιφερειακούς δήμους στα Σκόπια), Στέφτσε Γιακίμοφσκι.

Τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Βλάντο Μπούτσκοφσκι όσο και ο δήμαρχος του Κάρπος Στέφτσε Γιακίμοφσκι προέρχονται από το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), από το οποίο διαγράφηκαν πριν μερικούς μήνες επειδή διαφώνησαν ανοιχτά με βασικές πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του και του πρώην αρχηγού του κόμματος Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο οποίος αργότερα παραιτήθηκε από αρχηγός του SDSM και παραχώρησε τη θέση του στον Ζόραν Ζάεβ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...