Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Η ελληνική κουζίνα ταξιδεύει στη Ρουμανία


Στη Ρουμανία ταξίδεψε η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μέσω της Λέσχης Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος, η οποία μάλιστα απέσπασε το χρυσό κύπελλο ενώ διακρίθηκε και σε τρεις κατηγορίες.

Το χρυσό κύπελλο, το απέσπασε η Λέσχη Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος, κατά τη διάρκεια του φθινοπωρινού φεστιβάλ μαγειρικής που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Roman της Ρουμανίας, από την Παρασκευή 04 μέχρι και την Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2013, στην κατηγορία καινοτομία για τη σούπα τραχανάς.

\
ην ελληνική αποστολή αποτελούσαν οι κύριοι Στράτος Εμμανουήλ και Γεωργατζάς Κωνσταντίνος, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι διακρίθηκαν σε ακόμη τρεις κατηγορίες του φεστιβάλ: χρυσό μετάλλιο στη δημιουργία και στο βαθμό δυσκολίας καθώς και αργυρό στη γεύση για τους πατροπαράδοτους παραδοσιακούς κολοκυθοκεφτέδες, και χρυσό μετάλλιο στην επίδειξη και στην καινοτομία για το γλυκό ελιάς, το οποίο θριάμβευσε τους παρευρισκόμενους.

Από την παραδοσιακή μαγειρική παρουσίαση της ελληνικής αποστολής δεν μπορούσε να λείψει η σύνθεση της χωριάτικης σαλάτας και το διεθνές σε όλους μας «τζατζίκι». Στο διαγωνισμό συμμετείχαν εκπρόσωποι από Κροατία, Μάλτα, Αλβανία, Σερβία, Ελλάδα κλπ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κύριο μέλημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος είναι η προώθηση της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας καθώς και τα τοπικά της προϊόντα. Παράλληλα, ευχαριστεί θερμά της εταιρίες GINOX και PYRAMIS για τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...