Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

O Γκρούεφσκι αποκάλεσε την Ελλάδα «Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας»

Παραφράζοντας τη χρήση του όρου «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (FYROM) από την ελληνική πλευρά


Επιμένει προκλητικά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι. 

Μιλώντας την Πέμπτη σε μέλη του κόμματος του, αποκάλεσε την Ελλάδα… «Former Ottoman Province of Greece (Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας), σχολιάζοντας τη χρήση του όρου «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (FYROM) από την ελληνική πλευρά.

Μία ημέρα μετά τη θετική για τη χώρα του έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία προτείνει στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων επισημαίνοντας ωστόσο πως θα πρέπει να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας, ο Νίκολα Γκρούεφσκι ξεκαθάρισε πως όσο το κόμμα του είναι στην κυβέρνηση, δεν θα υπάρξει λύση με την οποία θα αμισβητείται το έθνος και η γλώσσα των Σκοπιανών.

«Έχουμε ένα έθνος και ένα κράτος με το δικό του όνομα τη ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ και τη δική του γλώσσα τη ‘Μακεδονική’» δήλωσε προκλητικά, συμπληρώνοντας πως επιθυμεί μια λύση στο πρόβλημα με την Ελλάδα «με αμοιβαίο σεβασμό και χωρίς αποκλεισμούς».

Έως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, στις νέες προκλητικές δηλώσεις Γκρούεφσκι.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...