Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η ΕΕ πιέζει τα Τίρανα για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων με στόχο την ένταξη

«Πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος», δήλωσε ο Στέφαν Φούλε


Ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, παρουσίασε την έκθεση προόδου των Βρυξελλών για την Αλβανία, όπου συνιστά τη χορήγηση στην Αλβανία του καθεστώτος υποψήφιας για ένταξη χώρας.

«Έχουμε συστήσει τη χορήγηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας για ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, όμως η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος», δήλωσε ο επίτροπος.

Ο κ. Φούλε προειδοποίησε τα Τίρανα, ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων προϋποθέτει ουσιαστικό εποικοδομητικό και βιώσιμο διάλογο μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στη χώρα, καθώς και μεταρρυθμίσεις στους τομείς της διοίκησης, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«... Προκειμένου η Επιτροπή να εισηγηθεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων, η χώρα θα πρέπει να ενισχύσει τις προσπάθειες που έχουν αρχίσει και να αναλάβει δράση για την ολοκλήρωση των 5 προτεραιοτήτων» είπε ο κ. Φούλε, διαβάζοντας την έκθεση προόδου για την Αλβανία.

 "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αποφασισμένη να στηρίξει τις προσπάθειες της Αλβανίας να ανταποκριθεί σε αυτές τις βασικές προτεραιότητες, με διμερή διάλογο" δήλωσε ο κ. Φούλε. Οι πέντε προτεραιότητες είναι: α)η συνέχιση μεταρρυθμίσεων στον τομέα της δημόσιας διοίκησης, β)δράσεις για την ανεξαρτησία και την αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης, γ)αποφασιστικότητα στην καταπολέμηση της διαφθοράς, δ)περισσότερες προσπάθειες για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και ε) περαιτέρω μέτρα για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ρομά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...