Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Μαυροβούνιο: Κατά της παρέλασης των ομοφυλόφιλων ο μητροπολίτης Αμφιλόχιος


Κατά της διεξαγωγής της παρέλασης υπερηφάνειας ομοφυλόφιλων (Gay Pride Parade) που διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ποντγκόριτσα η LGBT κοινότητα τάχθηκε η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο και διεμήνυσε στους οργανωτές  «ότι έχουν ακόμη χρόνο να σκεφθούν ότι με το επαίσχυντο αυτό γεγονός δημιουργούν προβλήματα στους εαυτούς τους και στους άλλους».

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, μητροπολίτης Αμφιλόχιος, σε ποιμενική επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τους διοργανωτές τόνισε ότι η Ποντγκόριτσα είναι υπό την επιρροή ευρωπαϊκών γκέι λόμπι, τα οποία εκμεταλλεύονται την ανάγκη του Μαυροβουνίου για ένταξη στην ΕΕ.

Ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας υποστήριξε ότι η Ρωσία απαγόρευσε τις παρελάσεις υπερηφάνειας για τα επόμενα 100 χρόνια και ότι οι αρχές της Σερβίας εμπόδισαν τη διεξαγωγή της εκδήλωσης στο Βελιγράδι.

«Οι Μαυροβούνιοι ήταν πάντα εναντίον οποιασδήποτε μορφής ολοκληρωτισμού, οπότε και κατά της προώθησης αυτού του τύπου “ηθικού ολοκληρωτισμού” ανέφερε».

Στην επιστολή του, ο μητροπολίτης Αμφιλόχιος τόνισε ότι «οι σημερινές σεξουαλικές ελευθερίες οδηγούν τους ανθρώπους στην υποταγή σε ένστικτα που απειλούν την ιερότητα της αγάπης και του γάμου ως βάση της ανθρώπινης κοινωνίας».

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι πίσω από τη διοργάνωση της παρέλασης υπερηφάνειας βρίσκονται διεθνείς οργανώσεις με τεράστια οικονομικά κέρδη που χρηματοδοτούν τους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

«Στο Μαυροβούνιο, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι αντιμέτωπο με φτώχεια και βάσανα. Είναι απαραίτητο να επιβαρυνθεί με τη δυστυχία που φέρνει η παρέλαση ομοφυλόφιλων;» υπογράμμισε.

Η αστυνομία του Μαυροβουνίου ενέκρινε τη διοργάνωση της παρέλασης υπερηφάνειας, στις 20 Οκτωβρίου, στην Ποντγκόριτσα και με βάση το σχέδιο ασφάλειας θα την περιφρουρήσουν 2.000 αστυνομικοί.

Μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, οργανώσεις φιλάθλων ποδοσφαιρικών ομάδων ανακοινώνουν ότι θα εμποδίσουν τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Από τα κόμματα της Βουλής, μέχρι τώρα μόνον το Φιλελεύθερο Κόμμα στήριξε τη διεξαγωγή της εκδήλωσης και κάλεσε τα μέλη της νεολαίας του να συμμετάσχουν μαζικά.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ράνκο Κριβοκάπιτς ανακοίνωσε ότι στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η σύμβουλός του για τις σχέσεις ΜΜΕ, Σνέζανα Μπούρζαν.

Η πρώτη παρέλαση υπερηφάνειας στο Μαυροβούνιο διοργανώθηκε στις 24 Ιουλίου, στην Μπούντβα, αλλά έληξε με επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την πραγματοποίησή της, με συλλήψεις και τραυματισμούς.



kathimerini.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...