Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Ελλάδα – ΠΓΔΜ, εκφράζει τη λύπη της η Γαλλία για το αδιέξοδο

Δεν ήταν αποδοτική η συνάντηση του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, με τους εκπροσώπους των δυο χωρών, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και για το γεγονός αυτό, η Γαλλία εκφράζει τη λύπη της για το «αδιέξοδο στις συνομιλίες» Ελλάδας και ΠΓΔΜ. Η τριμερής συνάντηση ΟΗΕ- Ελλάδας – ΠΓΔΜ έγινε χθες και ήταν δίωρης διάρκειας, στο τέλος της οποίας, δεν υπήρξε κατάληξη, ούτε για το πότε, ούτε για το πού θα γίνει η επόμενη.
Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι: «εκφράζει τη λύπη της για το αδιέξοδο στις συζητήσεις μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, το οποίο είναι επιζήμιο για τις σχέσεις καλής γειτονίας στην περιοχή. Οι γαλλικές αρχές υποστηρίζουν τις προσπάθειες του κ. Νίμιτς για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Πιστεύουν ότι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση πρέπει να βρεθεί γρήγορα, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, μέσω του διαλόγου και του συμβιβασμού».

Από την πλευρά του ο κ. Νίμιτς δήλωσε πως: «αυτές οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται επί πολλά-πολλά χρόνια, τίποτα δεν έχει πεταχτεί, επανερχόμαστε σε ιδέες. Εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, αυτό δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Έχουμε συζητήσει και με τις δύο πλευρές για τα επόμενα βήματα, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει ποια θα είναι τα βήματα αυτά. Οι συνομιλίες στα Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούν να ξεκλειδώσουν πόρτες για άλλα φόρα ή οργανισμούς. Προφανώς, υπάρχει ενδιαφέρον στην ΠΓΔΜ να προχωρήσει σε σχέση με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Θα ήθελα να επισημάνω ότι αποτελεί στόχο όλης της περιοχής η ένταξη στην ΕΕ και στην Ατλαντική Συμμαχία. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή, θα επιλύσουμε το ζήτημα της ονομασίας. Το τι κάνει το ΝΑΤΟ ή η ΕΕ δεν είναι κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε ή για το οποίο διαπραγματευόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...