Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Δ. Κούρκουλας: "Προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε είναι η οικοδόμηση καλών σχέσεων με τους γείτονές της"

Προϋπόθεση για την  ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η οικοδόμηση καλών σχέσεων με τους γείτονές της τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας, «BNP».

«Είτε θα οικοδομήσουν καλές σχέσεις με τους γείτονές τους, είτε θα αναβάλλεται η ένταξή τους», προειδοποίησε ο κ. Κούρκουλας και πρόσθεσε ότι «δεν έχει νόημα να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τη χώρα αυτή με δεδομένο το επίπεδο των σχέσεων της με τις γειτονικές της χώρες την παρούσα χρονική περίοδο».

Ερωτηθείς σχετικά με τις κατηγορίες των Σκοπίων, ότι για το τέλμα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία δεν ευθύνεται η ΠΓΔΜ αλλά η Ελλάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι η Ελλάδα ήταν πάντα πολύ θετική στο θέμα της ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπενθύμισε ότι η Αθήνα έχει πολύ θετικές εμπειρίες από την ένταξη της Βουλγαρίας.

«Από τη πλευρά μας έχουμε κάνει γενναία βήματα. Έχουμε τώρα προτείνει ένα συμβιβασμό, ο οποίος πιστεύουμε ότι είναι δίκαιος και για τις δύο πλευρές και αναμένουμε ανταπόκριση από τα Σκόπια. Αλλά είμαστε λίγο σκεπτικοί, γιατί δεν βλέπουμε τη κυβέρνηση των Σκοπίων να προετοιμάζει την κοινή της γνώμη για μια αποδεκτή συμβιβαστική λύση. Αντιθέτως, εξακολουθούν να επιμένουν να αλλοιώνουν την ιστορία, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα και στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία. Και δεν νομίζω ότι ο τρόπος αυτός προσιδιάζει με τον ευρωπαϊκό τρόπο επίλυσης των διαφορών», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...