Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Συγκρούσεις σημάδεψαν το πρώτο Gay Pride στη συντηρητική Ποντγκόριτσα

Βίαια επεισόδια «σημάδεψαν» την πρώτη παρέλαση Gay Pride που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα την Κυριακή, καθώς η Αστυνομία υποχρεώθηκε να προβεί σε εκτενή χρήση χημικών και να συγκρουστεί με διαδηλωτές που αποπειράθηκαν να διαλύσουν την πορεία των ομοφυλόφιλων.

Περίπου 60 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και 18 αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές.

Μετά το πέρας της παρέλασης, οι περίπου 150 συμμετέχοντες απομακρύνθηκαν με αστυνομικά οχήματα από το χώρο των επεισοδίων.

«Από σήμερα, η κοινότητα των γκέι, των λεσβιών και των αμφιφυλόφιλων δεν είναι πλέον αόρατη στο Μαυροβούνιο, αλλά θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για τα δικαιώματά μας», δήλωσε ένας από τους διοργανωτές της παρέλασης.

Η παρέλαση υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 70% των πολιτών της βαλκανικής χώρας αντιλαμβάνεται την ομοφυλοφιλία ως ασθένεια, ενώ το 80% πιστεύει ότι πρέπει να μην αποκαλύπτεται δημόσια.

Η πρώτη παρέλαση Gay Pride στην ιστορία του Μαυροβουνίου έλαβε χώρα τον Ιούλιο στην πόλη Μπούντβα, κι επίσης «σημαδεύτηκε» από βία.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...