Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Προς την Ε.Ε. οδεύει η Αλβανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει στην Αλβανία την χορήγηση, άνευ όρων, του καθεστώτος της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ε.Ε. τον Δεκέμβριο, μετά τη θετική έκθεση προόδου που θα δημοσιεύσει στις 16 Οκτωβρίου.

Στα πολιτικά κριτήρια αξιολογούνται θετικά οι εκλογές, η πολιτική κατάσταση, η ψήφιση ορισμένων σημαντικών νόμων και η ολοκλήρωση άλλων υποχρεώσεων που απαιτούνται για την απόκτηση καθεστώτος υποψήφιας χώρας.

«Συνολικά, η εκλογική διαδικασία σημείωσε σημαντική πρόοδο σε σχέση με τις προηγούμενες πρακτικές, ικανοποιώντας έτσι μια βασική προτεραιότητα που ήταν η διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών και βελτίωση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου» αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν που αποκάλυψε το τηλεοπτικό κανάλι «Top Channel» των Τιράνων.

«Η Αλβανία πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειές της σε μια πιο ολοκληρωμένη διαδικασία διαβούλευσης και στην ενίσχυση του εποπτικού ρόλου του Κοινοβουλίου. Σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για να παρέχουν ισχυρά θεμέλια για τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις», επισημαίνεται στην έκθεση.

Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...