Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Βενιζέλος: Θα στηρίξουμε τις ενταξιακές προσπάθειες της Αλβανίας στην ΕΕ

Η στενή συνεργασία για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Ευ.Βενιζέλος με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα και τον υπουργό Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι στα Τίρανα.

Ο κ.Βενιζέλος εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς να παρασχεθεί βοήθεια στα Τίρανα, στον δρόμο των ενταξιακών διαδικασιών στην ΕΕ, μαζί με την Ιταλία, που αναλαμβάνει τη σκυτάλη της προεδρίας της Ένωσης μετά την Ελλάδα.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι αναμένεται σύντομα να υπογραφεί ένα μνημόνιο συναντίληψης που αφορά στη στήριξη από την πλευρά της Ελλάδας προς την Αλβανία σε ό,τι αφορά τις ενταξιακές της προσπάθειες.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησής του να δώσει μία νέα διάσταση στη συνεργασία Αλβανίας-Ελλάδας, σύμφωνα με το πνεύμα φιλίας και το συμφέρον των δύο χωρών.

Ο κ. Ράμα τόνισε ότι η αλβανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ενισχύσει, επίσης, την περιφερειακή συνεργασία και αναφέρθηκε στη συμφωνία των Βρυξελλών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας που, όπως είπε, «έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για την υποστήριξη που έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας αλλά και για όσα αναμένεται να κάνει κατά την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ.

Νωρίτερα, ο κ.Βενιζέλος είχε συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του κ.Μπουσάτι.

«Συζητήσαμε με τον κ. Βενιζέλο για όλα τα θέματα που μας ενώνουν αλλά κι αυτά που μας χωρίζουν. Ανταλλάξαμε απόψεις για τη δημιουργία ενός κατάλληλου κλίματος εμπιστοσύνης που θα συμβάλει στην εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, όπως και της συνεργασίας σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο» τόνισε ο κ. Μπουσάτι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ.Βενιζέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...