Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Αλβανία: Αποφασισμένος ο πρωθυπουργός να δώσει τέλος στα παράνομα τυχερά παιχνίδια


Η αλβανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει ένα τέρμα στην "επιδημία" των παράνομων τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων σε ολόκληρη τη χώρα όχι μόνο επειδή έχει μετατραπεί σε ένα δημοσιονομικό πρόβλημα και πηγή εγκληματικότητας, αλλά και μια μεγάλη μάστιγα για την κοινωνία, δήλωσε ο αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα.
"Πρόκειται για μια εγκληματική βιομηχανία που έχει άνθισε χάρη στην πολιτική στήριξη κάτω από τη μύτη της αστυνομίας", δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα μπλοκάρει την πρόσβαση για την τοποθέτηση στοιχημάτων μέσω του διαδικτύου. «Έχουμε πάρει την απόφαση μέσων της Υπουργού Καινοτομίας να απαγορεύσουμε την πρόσβαση στους ιστότοπους αυτούς. Οι αλβανοί χάνουν σε στοιχήματα στο διαδίκτυο κάθε χρόνο ένα ποσό, που κυμαίνεται από 500 έως 700.000.000 δολάρια, χρήματα που καταλήγουν στο εξωτερικό", δήλωσε ο κ. Ράμα.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα θέσει νέους κανόνες για τη λειτουργία των καζίνο που διαθέτουν συγκεκριμένη άδεια.

Στην Αλβανία, λειτουργούσαν χιλιάδες καταστήματα τυχερών παιχνιδιών σε κάθε δρόμο και γειτονιά σε πόλεις και χωριά.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής κατασχέθηκαν περίπου 3.000 μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών, και διώκονται ποινικά 476 άτομα στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία "τέλος στην τρέλα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...