Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Αλβανία: Στην τελική ευθεία σχέδιο για καταγραφή όπλων στη χώρα

Για την αποσυναρμολόγηση και την καταστροφή όπλων και πυρομαχικών της εποχής του κομμουνιστικού καθεστώτος είναι στην τελική φάση


«Η Αλβανία έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο για την καταγραφή και την διαχείριση όλων των όπλων που κυκλοφορούν στην χώρα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της αλβανικής αστυνομίας Χίσνι Μπουργκάι. Το σχέδιο του υπουργείου Άμυνας με τη χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ και της αμερικανικής κυβέρνησης για την αποσυναρμολόγηση και την καταστροφή όπλων και πυρομαχικών της εποχής του κομμουνιστικού καθεστώτος είναι στην τελική φάση, ανέφερε.

Ο κ. Μπουργκάι προέβη στην δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια περιφερειακής συνάντησης για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου πυροβόλων όπλων που διεξήχθη σήμερα στα Τίρανα με την συμμετοχή του Γενικού Εισαγγελέα της Αλβανίας, αστυνομικών εκπροσώπων από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, την Σουηδία, την Νορβηγία και των επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Τίρανα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουργκάι το έργο αυτό είναι ένα από τα βήματα της αλβανικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου όπλων.

Ο Γενικός διευθυντής της αλβανικής αστυνομίας αναφέρθηκε στα μέτρα για την καταπολέμηση του εγκλήματος και της παράνομης διακίνησης όπλων. «Πέρυσι εντοπίσαμε 20 περιπτώσεις παράνομης διακίνησης όπλων και συνελήφθησαν 20 άτομα για το αδίκημα αυτό, ενώ εξαρθρώσαμε 2 συμμορίες που διακινούσαν όπλα και συνελήφθησαν 10 άτομα μεταξύ των οποίων και Σουηδοί και Γερμανοί υπήκοοι» δήλωσε ο κ. Μπουργκάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...