Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Στη Σερβία μαζί με Βαρθολομαίο-Κύριλλο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


Στη Σερβία, και συγκεκριμένα στην πόλη Nis, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 1700 ετών από την έκδοση του Διατάγματος των Μεδιολάνων θα βρεθεί από την ερχόμενη Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ. Ειρηναίου.

Παρόντες θα είναι τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος όσο και ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος. Πάντως οι ισορροπίες είναι πολύ ρευστές ιδίως μετά την έρευνα Αμερικανών που δημοσιοποίησε το Πατριαρχείο Μόσχας και σύμφωνα με την οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας έχει ποιμαντική ευθύνη των Ορθοδόξων χριστιανών από τις 14 χώρες. Εκτός Ρωσίας, Ουκρανίας και Λευκορωσίας είναι η Μολδαβία, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν, η Κιργισία, το Τατζικιστάν, η Εσθονία, η Λεττονία, η Λιθουανία και άλλες.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, στο τελευταίο του ταξίδι στην Εσθονία, ο κ. Βαρθολομαίος σε όλες του τις ομιλίες τόνιζε πως η Εσθονία υπάγεται στην ποιμαντική ευθύνη του οικουμενικού θρόνου.

Επομένως, η συνάντηση στον ίδιο χώρο των κκ Βαρθολομαίου και Κυρίλλου καθίσταται από μόνη της άκρως σημαντική...

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν το πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου θα έχει ως εξής:

ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί μετά των άλλων Προκαθημένων τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Σερβίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς, θα συμμετάσχει στο συλλείτουργο των Ορθοδόξων Προκαθημένων στην πόλη Nis (Ναϊσσό), γενέτειρα του Αγίου και Μεγάλου Κωνσταντίνου, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και την επομένη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει στη θεία Λειτουργία και τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου στο Μαυροβούνιο.

Ο Μακαριώτατος ο οποίος πρόκειται να επιστρέψει στην Αθήνα την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, θα συνοδεύεται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και άλλα εκκλησιαστικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νίς, θα τελεσθεί συλλείτουργο των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, με τον οποίο θα συλλειτουργήσουν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Σάββας.



agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...