Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Δήλωση - αντίδραση Τέρενς Κουίκ στην επiσημη αλβανική ανακοίνωση για Πρεμετή


Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για θέματα της επικαιρότητας, έκανε τα εξής σχόλια...

«Η επίσημη ανακοίνωση της Πρεσβείας της Αλβανίας στην Αθήνα, δια χειρός της Επιτετραμμένης και προφανέστατα καθ´ υπαγόρευση από τη κυβέρνηση του σοσιαλιστική Έντι Ράμα, είναι και απαράδεκτη και προσβλητική και ενδεικτική του κλίματος διωγμού που δρομολογεί το επίσημο Αλβανικό κράτος, μαζί με το παρακράτος του, στις περιοχές των Βορειοηπειρωτών.

Θα συνιστούσα στην Αλβανική κυβέρνηση μέσω της εδώ Επιτετραμμένης, να μη αυτογελοιοποιείται γράφοντας στην ανακοίνωσή της για πέτρα που...τινάχτηκε από...ρόδα αυτοκινήτου εναντίον των Ορθοδόξων πιστών και άλλα φαιδρά σχετικά. Θα την συνεβούλευα επίσης να λάβει σοβαρά υπόψη και τα βίντεο που υπάρχουν και στη διάθεσή μας και στη διάθεσή της και φυσικά για προσφυγή στα διεθνή fora.

Καλό είναι, μάλιστα, να διαμηνύσει και στον πρώην Πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, ότι τα άγρια γεγονότα στη Πρεμετή, δεν είναι εσωτερική υπόθεση όταν πρόκειται για την Ορθοδοξία και την χουλιγκανική επέλαση ενός παρακράτους εναντίον μίας θρησκείας. Τέτοιες σκέψεις, απόψεις και συμπεριφορές, δεν συνάδουν με ένα κράτος που θέλει να ενταχθεί στην οικογένεια της Ε.Ε.

Περιμένω να δω, αν θα υπάρξει αντίδραση του ΥΠΕΞ και προσωπικά του κ, Ευάγγελου Βενιζέλου, σε αυτή την απαράδεκτη επίσημη αλβανική ανακοίνωση. Αν ΔΕΝ αντιδράσει, σημαίνει ότι αποδέχεται πλήρως τις θέσεις των Τιράνων, αδειάζοντας και τους Βορειηπειρώτες αδελφούς μας και τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο και το τεράστιο Έργο του.

Τέλος υπενθυμίζω ότι ο σοσιαλιστής σημερινός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ήταν εκείνος που προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, για να ακυρωθεί η συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας για τις θαλάσσιες ζώνες, που χαροποίησε ιδιαίτερα την Άγκυρα (για να μην επαναλάβω αυτό που λένε πολλοί, ότι έπαιξε το παιχνίδι των Τούρκων)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...