Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Βρήκαν πέτρινο κρεμαστό κόσμημα 20.000 ετών στη Ρουμανία

Στον ίδιο παλαιολιθικό οικισμό όπου οι ερευνητές εντόπισαν το κόσμημα, βρέθηκαν και οστά ταράνδων


Ένα εντυπωσιακό εύρημα ανακαλύφθηκε στη Ρουμανία. Οι ερευνητές βρήκαν ένα πέτρινο κόσμημα 20.000 ετών, με μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία, στην περιοχή βορειοδυτικά του Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του μουσειακού συγκροτήματος της περιφέρειας Νεάμτ, Γκεόργκε Ντουμιτροάια, πρόκειται για το τρίτο αντικείμενο του είδους του που ανακαλύφθηκε στη Ρουμανία. Στον ίδιο παλαιολιθικό οικισμό όπου οι ερευνητές εντόπισαν το κόσμημα, βρέθηκαν, επίσης, οστά ταράνδων, καθώς ο συγκεκριμένος οικισμός χρησιμοποιήθηκε ως «στρατόπεδο κυνηγών», δήλωσε ο κ. Ντιμιτροάια.

Οι έρευνες των αρχαιολόγων στην περιοχή Ποϊάνα Σιρεσουλούι (Poiana Ciresului), ξεκίνησαν πριν από είκοσι χρόνια. Ωστόσο, οι ανακαλύψεις που έγιναν από τις αρχές του 2013, θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς συμπληρώνουν τα, ήδη, διαθέσιμα στοιχεία για την ύπαρξη πολιτισμού της παλαιολιθικής εποχής στη Ρουμανία. Επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών είναι ο καθηγητής πανεπιστημίου Μάριν Καρσιουμάρου.

Η ομάδα των ερευνητών εκτιμά ότι, ο συγκεκριμένος οικισμός στην Ποϊάνα Σιρεσουλούι είναι ο πλέον σημαντικός στη Νοτιοανατολική Ευρώπη σχετικά με την περίοδο της Άνω Παλαιολιθικής Εποχής, δεδομένου ότι, σ' αυτήν ανακάλυψαν περισσότερα αντικείμενα από αυτή την περίοδο, σε σχέση με όσα κατάφεραν να φέρουν στο “φως” από τις ανασκαφές που έκαναν σε όλη τη χώρα, τονίζεται στο ίδιο τηλεγράφημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...