Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Όσα συνέβησαν στην Πρεμετή θυμίζουν σκοτεινές εποχές

Θέλω να πιστεύω ότι δεν αποτελεί μέρος οργανωμένου σχεδίου κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και της ελληνικής μειονότητας στη χώρα, αναφέρει σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

«Θλιβερά και κατάπτυστα» χαρακτηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, τα επεισόδια που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην Πρεμετή σημειώνοντας ότι «θυμίζουν δυστυχώς άλλες σκοτεινές εποχές, στις οποίες η εκδήλωση του θρησκευτικού φρονήματος και της θρησκευτικής λατρείας εδιώκετο απηνώς».

«Ολόψυχα θέλω να πιστεύω ότι όλη αυτή η τραγική κατάσταση αποτελεί περιστατικό που δεν εντάσσεται σε ένα οργανωμένο σχέδιο κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και της ελληνικής μειονότητας στη χώρα» προσθέτει ο κ. Ιερώνυμος.

Ολόκληρη η δήλωση του Αρχιεπισκόπου έχει ως εξής:

«Τα θλιβερά και κατάπτυστα επεισόδια κατά κληρικών και πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας στον Ι. Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πρεμετή θυμίζουν δυστυχώς άλλες σκοτεινές εποχές, στις οποίες η εκδήλωση του θρησκευτικού φρονήματος και της θρησκευτικής λατρείας εδιώκετο απηνώς.

Είναι βαθύτατα λυπηρό και απέραντα επώδυνο τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και δη το δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία να τίθενται στο εκτελεστικό απόσπασμα, ιδιαίτερα σε μία στιγμή κατά την οποία η γειτονική χώρα επιδιώκει την ένταξή της στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ολόψυχα θέλω να πιστεύω ότι όλη αυτή η τραγική κατάσταση, της οποίας μέρος αποτέλεσε και η επίθεση κατά του ελληνικού προξενείου στο Αργυρόκαστρο, αποτελεί περιστατικό που δεν εντάσσεται σε ένα οργανωμένο σχέδιο κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και της ελληνικής μειονότητας στη χώρα.

Και είναι στο χέρι της νέας πολιτικής ηγεσίας της γείτονος χώρας να αποδείξει ότι οι εφιάλτες του παρελθόντος ούτε ξύπνησαν, ούτε πρόκειται να επιστρέψουν ξανά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...