Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Έφυγε για Λίβανο μέσω Βαρσοβίας ύποπτος για τη βομβιστική στο Μπουργκάς

Δύο ημέρες πριν από την επίθεση στο λεωφορείο από την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε Ισραηλινοί τουρίστες και ο Βούλγαρος οδηγός τους.

Ένας από τους υπόπτους για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε πέρσι στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας έφυγε στο Λίβανο δύο ημέρες πριν από την επίθεση στο λεωφορείο από την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε Ισραηλινοί τουρίστες και ο Βούλγαρος οδηγός τους, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο tvn24.pl της Πολωνίας.

Τον περασμένο μήνα οι βουλγαρικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι θεωρούν πως πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας σε βάρος των Ισραηλινών κρύβεται η ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Δεν έχουν όμως αποκαλύψει όλες τις αποδείξεις που έχουν στα χέρια τους και η οργάνωση αυτή αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.

Η ιστοσελίδα, χωρίς να αναφέρει τις πηγές της, γράφει ότι ο Μελίαντ Φάραχ, ένας 32χρονος Αυστραλός υπήκοος που κατάγεται από τον Λίβανο, ταξίδεψε με την πτήση LO 145 από τη Βαρσοβία για τη Βηρυτό στις 16 Ιουλίου, δύο ημέρες πριν από την επίθεση. Νωρίτερα, την ίδια μέρα ο Φάραχ –που είναι επίσης γνωστός με το όνομα Χουσέιν Χουσέιν– είχε πετάξει από την Πράγα στη Βαρσοβία με την πτήση LO 526 το πολωνικού εθνικού αερομεταφορέα LOT.

Σύμφωνα με τις βουλγαρικές εισαγγελικές αρχές, ο Φάραχ και ο συνεργός του, Χάσαν Ελ Χατζ Χάσαν, παρείχαν τον εκρηκτικό μηχανισμό ενώ ένας τρίτος άνδρας εκτέλεσε την επίθεση, χάνοντας και ο ίδιος τη ζωή του.

Ο Ντάριους Σλεπόκουρα, ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα στη Βαρσοβία, δήλωσε ότι τον περασμένο Μάρτιο η Βουλγαρία είχε ζητήσει από τις πολωνικές αρχές να ερευνήσουν το ενδεχόμενο να ταξίδεψε ένας από τους υπόπτους στην Πολωνία. Στις 13 Μαΐου η εισαγγελία απάντησε στις βουλγαρικές αρχές, ωστόσο ο Σλεπόκουρα απέφυγε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...