Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Βουλγαρία: «Μάχη» με το χρόνο για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων ανθρακωρύχων

Συνεχίζονται για 17η μέρα οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των εγκλωβισμένων ανθρακωρύχων στο Οράνοβο.

«Μάχη» με τον χρόνο εξακολουθούν να δίνουν, για 17η συνεχή ημέρα, τα σωστικά συνεργεία στη Βουλγαρία, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τους δύο εγκλωβισμένους εργάτες στο ανθρακωρυχείο Οράνοβο.

Δουλεύοντας σε 24ωρη βάση, με τρεις βάρδιες, η ομάδα διάσωσης κατόρθωσε να παρακάμψει την περιοχή όπου σημειώθηκε η κατολίσθηση και «έθαψε» 300 μέτρα από την επιφάνεια της γης τους δύο άνδρες.

Ωστόσο, οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι εγκλωβισμένοι ανθρακωρύχοι λιγοστεύουν καθώς τα σωστικά συνεργεία είδαν να τρέχουν λάσπες στο σημείο όπου βρίσκεται η στοά Α', όπου βρίσκονταν οι δύο εργάτες ως τη στιγμή της κατολίσθησης.

Παρ' όλα αυτά, τα σωστικά συνεργεία δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια, με την ελπίδα να βρουν τους δύο άνδρες.

Στο μεταξύ, ο θάνατος χτύπησε για άλλη μια φορά στο μοιραίο ορυχείο, όπου σήμερα το πρωί έχασε ξαφνικά τη ζωή του ένας εργάτης, τη στιγμή, όταν εκτελούσε εργασίες συντήρησης ηλεκτροκινητήρα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ανθρακωρυχείου, η πιθανότερη αιτία θανάτου του άτυχου 49χρονου είναι έμφραγμα, αλλά τα ακριβή αίτια αναμένεται να «φωτίσει» η έκθεση του ιατροδικαστή.

Στο μεταξύ, με δηλώσεις του στους απεσταλμένους των βουλγαρικών ΜΜΕ στο Οράνοβο, ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ντραγκομίρ Στόινεφ κατήγγειλε, σήμερα, ότι η ιδιωτική εταιρεία που εκμεταλλεύεται το ανθρακωρυχείο αυτό στη Νοτιοδυτική Βουλγαρία έχει σταματήσει από το 2012 να πληρώνει στο Δημόσιο τα τέλη,που προκύπτουν από το συμβόλαιο παραχώρησης του ορυχείου.

Το Οράνοβο, σύμφωνα με τον ίδιο, λειτουργεί φέτος χωρίς κανένα σχέδιο, το οποίο να καταρτίζει και τα μέτρα ασφαλούς εργασίας, όπως απαιτεί η βουλγαρική νομοθεσία.

Οι ευθύνες γι' αυτές και άλλες παραβάσεις θα βαρύνουν όχι μόνο τη διοίκηση της μονάδας αλλά και τους αρμόδιους των τοπικών δημόσιων υπηρεσιών ελέγχου, οι οποίοι «έκλειναν τα μάτια» στα προβλήματα του Οράνοβο, σε μια απαράδεκτη «συμβίωση» με τη διεύθυνση του ανθρακωρυχείου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Στόινεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...