Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Σερβία: Εξαιρετικά καλές οι σχέσεις με Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος Τ. Νίκολιτς

Σε συνάντηση με τον Έλληνα πρέσβη Δ. Στωίδη, που αποχωρεί.


Τις εξαιρετικά καλές σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Ελλάδας υπογράμμισε ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής του με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αρχής στο Βελιγράδι, πρέσβη Δημοσθένη Στωίδη, ο οποίος αποχωρεί από τη σερβική πρωτεύουσα.

Ο Σέρβος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του χρωστά ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους Έλληνες φίλους της για τη στήριξή τους σε ό,τι αφορά την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και στη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.

Ο κ. Νίκολιτς ανέφερε ακόμη πως τον επόμενο χρόνο συμπληρώνονται 100 χρόνια από το ξέσπασμα του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου και είναι πολύ σημαντικό, όπως είπε, η Σερβία και η Ελλάδα - ως σύμμαχοι - να μείνουν προσηλωμένες στη «μάχη» για την ειρήνη και την ελευθερία απέναντι σε κάθε μορφή επιθετικότητας και καταπίεσης.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας διπλωμάτης, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη επέτειος είναι πολύ σημαντική, υπογραμμίζοντας πως δεν θα υπάρξει αναθεώρηση ιστορικών γεγονότων και άρνηση ευθύνης για τα γεγονότα του πολέμου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου της σερβικής Προεδρίας, ο κ. Στωίδης επεσήμανε ακόμη πως η Ελλάδα θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) το πρώτο εξάμηνο του 2014 και θα χρησιμοποιήσει την ευκαιρία προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Σερβία θα έχει πλήρη στήριξη στην προσπάθειά της να καταστεί πλήρες μέλος της «ευρωπαϊκής οικογένειας».

Ο Έλληνας διπλωμάτης ανέφερε ακόμη - σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση - ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ποτέ τη μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία του Κοσόβου και πως η Σερβία δεν πρέπει να έχει καμιά αμφιβολία ως προς αυτό.

Χθες, ο κ. Νίκολιτς συναντήθηκε, επίσης, με τον απερχόμενο πρέσβη του Κουβέιτ Φάουζι Αμπντελαζίζ Άχμεντ αλ Τζάσεμ, με τον οποίο συζήτησαν διάφορα ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...