Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Διαδηλώσεων συνέχεια στη Βουλγαρία


Συνεχίστηκαν, χθες, για 73η μέρα οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Σόφια, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης του ...Πλάμεν Ορεσάρσκι, την οποία και κατηγορούν για διαφθορά.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, οι μεγαλύτερες - σε χρονική διάρκεια - που έχουν καταγραφεί στη χώρα, ξεκίνησαν στις 14 Ιουνίου, έπειτα από τον διορισμό του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ντέλιαν Πέεβσκι ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (DANS). Η απόφαση για το διορισμό του κ. Πέεβσκι ακυρώθηκε, ωστόσο, οι διαδηλωτές συνέχισαν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite", χθες το απόγευμα, εκατοντάδες Βούλγαροι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας, μπροστά από το κτίριο του υπουργικού συμβουλίου. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, όπως "Μαφία", "Εκλογές" και "Παραιτηθείτε", οι διαδηλωτές επανέλαβαν το αίτημά τους για την παραίτηση της κυβέρνησης.

Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Ανεξαρτησίας και η λεωφόρος "Ντοντούνκοφ" ήταν κλειστές για την κυκλοφορία. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο κτίριο του κοινοβουλίου, κάνοντας μια "στάση" έξω από το κατάστημα "Krusha", το οποίο καταστράφηκε την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε σε κινέζικο εστιατόριο που βρίσκεται κοντά. Οι διαδηλωτές οργανώνουν μια φιλανθρωπική δράση για το κατάστημα.

Έξω από το κτίριο της Βουλής υπήρχε αστυνομική δύναμη που απαγόρευσε στους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν πορεία γύρω απ' αυτό.


news.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...