Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

66 ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Βουλγαρία

Με την ίδια ένταση, όμως με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων λόγω των καλοκαιρινών διακοπών συνεχίστηκαν και χθες Κυριακή, για 66η ημέρα, οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Σόφια, μετέδωσαν τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του υπουργικού συμβουλίου, ζητώντας για μια ακόμα φορά την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν έξω από το κτίριο της Βουλής.

Στο μεταξύ, χθες, ολοκληρώθηκε η πορεία των διαδηλωτών που ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου, από τη Σόφια, και κατέληξε στο θερινό θέρετρο Ευξείνογκραντ, όπου οι πολιτικοί κάνουν τις διακοπές τους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «ΒΤΑ».

Ένας από τους επικεφαλής της πορείας, ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Σόφιας Λιούμπεν Ιβάνοφ δήλωσε ότι, οι διαδηλωτές είχαν την ηθική στήριξη των κατοίκων των πόλεων και των χωριών από όπου περνούσαν έως ότου φθάσουν στο θερινό θέρετρο.

Οι διαδηλωτές θα επιστρέψουν στη Σόφια για να «ενωθούν» πάλι με όσους παραμένουν στη βουλγαρική πρωτεύουσα ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

Εξάλλου, χθες, πραγματοποιήθηκε στη Σόφια, συγκέντρωση υπέρ της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι. Οι συμμετέχοντες επανέλαβαν τη στήριξή τους στο υπουργικό συμβούλιο, επισημαίνοντας πως πρέπει να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση για να εργαστεί και να ξεπεράσει την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...