Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Βουλγαρία: Αντίδραση του πρωθυπουργού για το προεδρικό βέτο

Στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού


Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «το (προεδρικό) βέτο θα έχει δυσμενείς συνέπειες στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας»

«Κατάφωρη παρέμβαση στο κυβερνητικό έργο» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Πλάμεν Ορεσάρσκι το βέτο που άσκησε, μερικώς, ο Πρόεδρος της χώρας Ρόσεν Πλέβνελιεφ στο νόμο περί αναθεώρησης του προϋπολογισμού 2013.

Στην ειδική ανακοίνωση του κ. Ορεσάρσκι που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός υπογράμμισε πως "το (προεδρικό) βέτο θα έχει δυσμενείς συνέπειες στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας".

Ο κ. Ορεσάρσκι επανέλαβε τους λόγους και τις συνθήκες που οδήγησαν στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού και πρόσθεσε ότι, το αντιπολιτευόμενο κόμμα GERB του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ τάχθηκε κατά της αναθεώρησης, παρουσιάζοντας "αβάσιμα οικονομικά κίνητρα".

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός επεσήμανε, επίσης, ότι ο κ. Πλέβνελιεφ "παρενέβη στο έργο της κυβέρνησης", κάνοντας ένα επιπλέον "βήμα" , που - όπως τόνισε- δεν είναι σύμφωνο με τον ρόλο της εξισορρόπησης και του ενωτικού παράγοντα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, όπως του έχουν ανατεθεί από το Σύνταγμα.

Ο κ. Ορεσάρσκι τόνισε ότι, παρά το προεδρικό βέτο, η κυβέρνηση διατηρεί τον σεβασμό της προς την Προεδρία και θα συνεχίσει να επιδιώκει τη συναίνεση μεταξύ τους, για το συμφέρον των Βούλγαρων πολιτών.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ενημέρωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση εγκαινιάζει σειρά διαβουλεύσεων με επιχειρηματικούς φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εμπορικούς, παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, σχετικά με τη δημοσιονομική πολιτική και την αναθεώρηση του προϋπολογισμού 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...