Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Στην Κομισιόν τα επεισόδια στην Πρεμετή σε βάρος πιστών και κληρικών

Ερώτηση με προτεραιότητα κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αναφορικά με τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στην Πρεμετή της Αλβανίας.

Στην ερώτησή του ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζει τα «βίαια επεισόδια, τη βία κατά κληρικών και πιστών, τους βανδαλισμούς και τις πράξεις ιεροσυλίας στον ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου».

Ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει ότι «χθες Δευτέρα 19 Αυγούστου σημειώθηκε νέα ένταση στον ίδιο χώρο μεταξύ αλβανικών αστυνομικών Αρχών, χριστιανών κληρικών και πιστών και ακολούθησε βίαιος λιθοβολισμός κατά της προξενικής Αρχής της Ελλάδας στην πόλη του Αργυροκάστρου».

Στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, αφού αναφέρεται και στα θλιβερά επεισόδια της 16ης Αυγούστου, ζητεί από την Κομισιόν να απαντήσει εάν έχει ενημερωθεί σχετικά, από αμφότερες τις πλευρές, την αλβανική κυβέρνηση και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας η οποία έχει καταγγείλει τα γεγονότα, εάν καταδικάζει τις ενέργειες αυτές, ποια είναι η θέση της για τον σεβασμό των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων στην Αλβανία και εάν σκοπεύει να συμπεριλάβει τα γεγονότα αυτά στην υπό διαμόρφωση ετήσια έκθεση για την πρόοδο της Αλβανίας στην προοπτική εντάξεώς της στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...