Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στα Σκόπια

Απορρίπτει η αντιπολίτευση και τις δύο προτάσεις του πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρούεφσκι


Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ, απέρριψε σήμερα και τις δύο χθεσινές προτάσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Οι προτάσεις προέβλεπαν είτε την άμεση υιοθέτηση πορίσματος της διακομματικής επιτροπής διερεύνησης των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στη Βουλή στις 24 Δεκεμβρίου του 2012 με νομικές διατυπώσεις που επιθυμεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ή για διάλυση της Βουλής της ΠΓΔΜ τη Δευτέρα και διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου.

Η αναπληρωτής πρόεδρος του SDSM, Ράντμιλα Σεκερίνσκα, κάλεσε το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι να αποδεχθεί, όπως είπε, τις ευθύνες του για τα επεισόδια στη Βουλή και να μην θέτει «εκβιαστικά διλήμματα».

«Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές εξαρτώνται από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεν σχετίζονται με το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής για τα γεγονότα της 24ης Δεκεμβρίου, αλλά με την οικονομική καταστροφή στην οποία μας οδήγησαν, την αδυναμία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που υιοθετήθηκε, τις άσκοπες σπατάλες της κυβέρνησης και τα άδεια κρατικά ταμεία» πρόσθεσε η κυρία Σεκερίνσκα.

Η αναπληρωτής πρόεδρος του SDSM σημείωσε ότι το κόμμα της θα κάνει το παν, ώστε να μην διεξαχθούν ξανά στη χώρα «εγκληματικές» εκλογές.

Προηγουμένως, το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, τάχθηκε κατά της πρότασης του κ. Γκρούεφσκι για πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...