Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

ΥΠΕΞ: Επίθεση με πέτρες κατά του Ελληνικού προξενείου στο Αργυρόκαστρο

Επιδόθηκε διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα - Δύο οι τραυματίες από τη σημερινά επεισόδια στην Πρεμετή


Μια νέα επίθεση, αυτή τη φορά κατά του Ελληνικού προξενείου στο Αργυρόκαστρο, αποκάλυψε το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του για «τα απαράδεκτα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Πρεμετή».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση μετά τη νέα «βίαιη επίθεση κατά ενός Έλληνα πολίτη και ενός ομογενούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους» άγνωστοι πέταξαν πέτρες κατά του κτιρίου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο προκαλώντας υλικές ζημιές.

Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις δύο επιθέσεις «οι οποίες προκαλούν ερωτηματικά ως προς την ετοιμότητα και την βούληση των αρμοδίων Αλβανικών Αρχών να επιβάλουν την τάξη και να προστατεύσουν τα κτήρια των Διπλωματικών και Προξενικών μας Αρχών».

«Αναμένουμε την άμεση σύλληψη των υπαιτίων από τις Αλβανικές Αρχές, οι οποίες οφείλουν να θέσουν πάραυτα ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη αυτή κατάσταση που θέλουμε να ελπίζουμε ότι έχει διαμορφωθεί ερήμην της Αλβανικής Κυβέρνησης» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα προκειμένου να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...