Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Στην Αθήνα ο Έντι Ράμα

Ιδιωτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα. Ο Αλβανός πρωθυπουργός είχε ιδιωτική συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνέχεια ο κ. Ράμα είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Έντι Ράμα, που θα αναλάβει τα καθήκοντά του στα μέσα Σεπτεμβρίου, την Κυριακή συναντήθηκε για δυόμισι ώρες με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: "Αθήνα: περίπου 1 ώρα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε στο πλαίσιο έναρξης ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών".

Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Ράμα έχει δεχθεί επικρίσεις ότι "παρακάμπτει την Ελλάδα και την Ιταλία, συναντώντας τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν".

Μέσα σε ένα μήνα ο νέος πρωθυπουργός της Αλβανίας συναντήθηκε με τρεις πρωθυπουργούς: της Ιταλίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας. Πριν από 3 ημέρες σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, ο κ. Ράμα είπε ότι οι τρεις αυτές χώρες είναι στρατηγικοί εταίροι της Αλβανίας.

Εν τω μεταξύ, ο Ράμα είχα κάνει σύντομη δήλωση στο Twitter και μετά την συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό. «Για περίπου δυόμισι ώρες με τον πρωθυπουργό Ερντογάν και υπουργούς και των δύο πλευρών. Ένα ευρύ πρόγραμμα συνεργασίας στη διαδικασία. Εξαιρετική φιλοξενία» έγραψε ο Ράμα στο Twitter του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...