Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΥΠΕΞ Αλβανίας: Πιστοί και ιερείς έχουν μερίδιο ευθύνης για τα επεισόδια στην Πρεμετή

Ευθύνες στους ιερείς αλλά και τους πιστούς καταλογίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, για τα επεισόδια στην Πρεμετή. Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για στοιχεία που δείχνουν διαφορετική κατάσταση από αυτή που έχει παρουσιαστεί, ενώ ζήτησε ανάλυση των γεγονότων με ψυχραιμία.

Η ανακοίνωση για τα βίαια γεγονότα στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου περιέχει την απάντηση που έδωσε η επιτετραμμένη της αλβανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Ερμίρα Μπράχο, στο διάβημα που της επιδόθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε αυτή το αλβανικό ΥΠΕΞ σημειώνει ότι «τα επίσημα στοιχεία μιλούν για διαφορετικές καταστάσεις», ενώ σε αναφορά για την επίθεση με πέτρες εναντίον του Γενικού Προξενείου του Αργυροκάστρου- τη Δευτέρα- τόνισε πως στο σημείο «βρέθηκε μια σχετικά μικρή πέτρα, η οποία - κατά τις προκαταρκτικές έρευνες - μπορεί να πετάχτηκε τυχαία από τους τροχούς κάποιου διερχόμενου οχήματος».

Για τα επεισόδια στον Ιερό Ναό, η ανακοίνωση αφήνει να εννοηθεί πως για τα περιστατικά της Δευτέρας φέρουν ευθύνες οι ιερείς και οι πιστοί, οι οποίοι - κατά την κ. Μπράχο - «έσπασαν τον κλοιό της ιδιωτικής αστυνομίας, αφαίρεσαν τα προστατευτικά υλικά και μπήκαν στο κτίριο».

Στις συμπλοκές της Δευτέρας τραυματίστηκαν δύο άτομα, για τους οποίους η ανακοίνωση σημειώνει πως παρουσιάστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, αλλά δεν δέχτηκαν να καταθέσουν στα αρμόδια όργανα.

Τα ξημερώματα της Τρίτης άνδρες της ιδιωτικής αστυνομίας με υπαλλήλους του Δήμου Πρεμετής κατέλαβαν εκ νέου του κτίριο της εκκλησίας, όπου από τη Δευτέρα το απόγευμα δεν υπήρχε παρουσία ιερέα ή πιστών. Οι υπάλληλοι του Δήμου καθάρισαν τους χώρους, αφαιρώντας εκ νέου ιερά σκεύη, που είχαν επανατοποθετήσει ιερείς και πιστοί, ενώ έκλεισαν με τοίχο πόρτες και παράθυρα για να εμποδίσουν τυχόν νέα προσπάθεια εισόδου των πιστών στον χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...