Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

VIDEO - Βουλγαρία: Ξεκινά η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του πολιτικού Αχμέτ Ντογκάν

Ο κατηγορούμενος Οκτάι Ενιμεχμέντοφ είχε προσπαθήσει να δολοφονήσει τον Ιανουάριο του 2013 τον τότε πρόεδρο του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών Αχμέτ Ντογκάν

Ξεκινά, σήμερα, σε δικαστήριο της Σόφιας, η πρώτη συνεδρίαση της δίκης του Οκτάι Ενιμεχμέντοφ, που κατηγορείται για την απόπειρα δολοφονίας του πολιτικού Αχμέτ Ντογκάν, στις 19 Ιανουαρίου 2013, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της χώρας (ΒΝΤ).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ενιμεχμέντοφ προσπάθησε να πυροβολήσει τρεις φορές τον (τότε) πρόεδρο του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών Αχμέτ Ντογκάν.

Από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης που έγινε, αποδείχθηκε ότι η βολή θα μπορούσε να ήταν μοιραία σε περίπτωση του εξ επαφής πυροβολισμού, από απόσταση έως και ενός εκατοστού στο κρανίο, το λαιμό ή την καρδιά.

Ο Ενιμεχμέντοφ έβαλε το πιστόλι αερίου στον κρόταφο του Ντογκάν, την ώρα που ήταν στο βήμα του ομιλητή, στην πανεθνική διάσκεψη του κόμματός του. Ο νεαρός πάτησε τη σκανδάλη, ωστόσο, για καλή τύχη του Αχμέτ Ντογκάν, το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε. Τότε, ο ίδιος ο Ντογκάν κατέβασε το χέρι του Ενιμεχμέντοφ, τον οποίο αφόπλισαν άνδρες της φρουράς του πολιτικού και στελέχη του κόμματος.

Ο Ενιμεχμέντοφ, που βρίσκεται υπό κράτηση, ενδέχεται να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, μεταδίδουν τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...