Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Μαυροβούνιο: Κατηγορίες σε 32 ατόμα για τα επεισόδια στην «Παρέλαση Ομοφυλοφίλων»

English: Rainbow flag flapping in the wind wit...
 (Photo credit: Wikipedia)
Η παρέλαση έγινε στις 24 Ιουλίου 2013 και στη διάρκειά της σημειώθηκαν επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν κατά της εκδήλωσης.

Κατηγορίες κατά 32 ατόμων για τα επεισόδια που έγιναν στην πρώτη «Παρέλαση Υπερηφάνειας Ομοφυλοφίλων» στην Μπούντβα, ασκήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές του Μαυροβουνίου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός του Βελιγραδίου Β92.

Οι ύποπτοι προέρχονται από το Τσέτινιε, το Νίκσιτς, το Μπέρανε, την Ποντγκόριτσα, το Ρόζαγιε, την Μπούντβα, το Μπαρ και το Πλαβ.

Η διοίκηση της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι «οι αστυνομικοί, την ημέρα της παρέλασης, ενήργησαν υποδειγματικά, αποτρέποντας μεγάλα ατυχήματα και προστατεύοντας τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, από επιθέσεις».

«Δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από αντικείμενα που πετάχθηκαν στο πλήθος. Στη διάρκεια της παρέλασης δεν σημειώθηκε σοβαρός τραυματισμός» επισημαίνεται - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών.

Οι συμμετέχοντες στην παρέλαση φυγαδεύτηκαν με πλοία από τη μαρίνα της Μπούντβα συνοδεία μελών της λιμενικής αστυνομίας, μετέδωσε ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός του Μαυροβουνίου RTCG, την ημέρα της παρέλασης.

Η παρέλαση είχε ξεκινήσει από την παλιά πόλη και οι συμμετέχοντες, μέλη της κοινότητας LGBT του Μαυροβουνίου, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα.

Στη διάρκεια της παρέλασης σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς και εκείνοι «απάντησαν» με τη χρήση κλομπ. Από τις πέτρες τραυματίστηκαν συμμετέχοντες στην παρέλαση και η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...