Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Ερώτηση Τέρενς Κουίκ για τις απίστευτες αλβανικές προκλήσεις σε βάρος της ορθοδοξίας στην Πρεμέτη


Άμεση ήταν η αντίδραση του Βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, αναφορικά με τις νέες απίστευτες προκλήσεις των αλβανικών Αρχών στη Πρεμετή.

Με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Τέρενς Κουίκ, στηλιτεύει το συνεχώς διογκούμενο ανθελληνικό αλβανικό εθνικισμό, που έδωσε για μία ακόμη φορά απτά δείγματα των προθέσεων της νέας «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης, η οποία δρομολογεί να ανέχεται βίαιες πράξεις ενάντια στην ελληνορθόδοξους Βορειοηπειρώτες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή (16/8/2013), σημειώθηκαν πρωτοφανείς σκηνές αγριότητας σε βάρος κληρικών στον ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην πόλη Πρεμετή της Αλβανίας.

Όπως φαίνεται και από βίντεο που ανέβηκαν στο YouTube, μια ομάδα «δημοτικών υπαλλήλων», (επί της ουσίας αστυνομικοί του Εντιμη Ράμα), άδειασε τον Ναό από ιερά σκεύη, εικόνες και προσκυνητάρια, ενώ πήραν ακόμη και τη καμπάνα!

Σύμφωνα μα πληροφορίες από ομογενειακές πηγές, η ελληνική Πρεσβεία και οι ελληνικές Προξενικές Αρχές έχουν λάβει οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών...απλά να παρακολουθούν το ζήτημα, ενώ «έντονη» (;) ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών για τα βίαια επεισόδια στην Πρεμετή.

Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του και χαρακτήρισε «πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες».

«Την επομένη της εκλογικής νίκης του Έντι Ράμα, σπεύσατε να του τηλεφωνήσετε για να τον συγχαρείτε. Αυτό το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μετά τα απαράδεκτα γεγονότα της Πρεμετής, σπεύσατε να του τηλεφωνήσετε και να του μιλήσετε στη γλώσσα που αξίζει μετά από ένα τέτοιο πρωτοφανές περιστατικό;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς και ειδικότερα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την κλήση στο ΥΠΕΞ του Αλβανού Πρέσβη στην Αθήνα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, την ανάκληση με τον Έλληνα Πρέσβη στα Τίρανα για την έναρξη των διαβουλεύσεων, την άμεση αποκατάσταση του ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου στην πόλη Πρεμετή με την επιστροφή όλων των ιερών σκευών, εικόνων και προσκυνηταρίων, ακόμα και της καμπάνας και την σύλληψη για των «δημοτικών υπαλλήλων» που προέβησαν σε αυτό το βανδαλισμό.

Και προσθέτει:

«Επικοινωνήσατε με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο για να τον διαβεβαιώσετε ότι δεν είναι μόνος σε αυτό τον αγώνα που δίνει για την Ορθοδοξία στην Αλβανία, αλλά θα έχει συμπαραστάτη τη Μητέρα Ελλάδα; Απλά να υπογραμμίσω, ότι για να φτάσουν οι Αλβανοί σε αυτό το βανδαλισμό, τον πρώτο μετά την εποχή του Χότζα, σημαίνει ότι από ελληνικής πλευράς κάτι δεν πάει καλά σε σχέση με την παροχή βοήθειας και προστασίας στο σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο και το Έργο του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...