Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ανήσυχη η χριστιανική κοινότητα στην Αλβανία από τα επεισόδια στην Πρεμετή

Ανήσυχες και αγανακτισμένες δηλώνουν οι χριστιανικές κοινότητες στην Αλβανία, ζητώντας από το κράτος να δώσει άμεσα λύση στο θέμα


Την ανησυχία και την αγανάκτηση τους για τα επεισόδια στην Πρεμετή εξέφρασαν με ανακοίνωση που εξέδωσαν το Σάββατο (24/08) οι χριστιανικές κοινότητες της Αλβανίας.

Η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, η αλβανική Καθολική Εκκλησία και η Ευαγγελική Εκκλησία της Αλβανίας, που υπογράφουν την ανακοίνωση, αφού τονίζουν ότι τα γεγονότα που συνέβησαν θυμίζουν τα χρόνια των διώξεων των θρησκευτικών ιδρυμάτων και εγκαταστάσεων, ζητούν από το κράτος να δώσει άμεσα λύση στο θέμα και να επιστρέψει ο ιερός τόπος λατρείας στους πιστούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Έχουμε παρακολουθήσει με ανησυχία και αγανάκτηση τα γεγονότα στην Ορθόδοξη εκκλησία της Παναγίας στη πόλη Πρεμετή, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις της ιδιωτικής εταιρείας βγάλανε με την βία από τον ναό τα ιερά θρησκευτικά αντικείμενα λατρείας και αντιμετώπισαν επαίσχυντα τους κληρικούς Ορθόδοξους, οι οποίοι ήρθαν να υπερασπιστούν την εκκλησίας τους. Τα τηλεοπτικά πλάνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας έφεραν και πάλι στο μυαλό τα χρόνια του πολέμου και των διώξεων κατά των θρησκευτικών ιδρυμάτων και θρησκευτικών εγκαταστάσεων, ενώ αναμένουμε ακόμα την επιστροφή των ιερών τόπων και περιουσιών των θρησκευτικών κοινοτήτων μας.

Με τη δήλωση αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους αδελφούς μας Ορθόδοξους στην Πρεμετή και όλους τους Ορθόδοξους πιστούς και ευχόμαστε το θέμα αυτό να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό και ο ιερός τόπος λατρείας να γυρίσει στου πιστούς ώστε οι κληρικοί να εκτελέσουν τις θρησκευτικές λειτουργίες.

Με την ευκαιρία αυτή ζητάμε για άλλη μια φορά την προσοχή του αλβανικού κράτους, ζητούμε να συμμετάσχει στην τελική λύση της επιστροφής των θρησκευτικών περιουσιών στην Αλβανία, καθώς μετά από 23 χρόνια δημοκρατίας δεν τους έχουνε δοθεί ακόμα τα νόμιμα δημοκρατικά δικαίωμά τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...